O spoločnosti TC Electronic

TC Electronic je dánska spoločnosť, ktorej história siaha do roku 1976, keď dvaja bratia Kim a John Rishøjovi firmu založili a v prvých rokoch sa sami chopili výroby gitarových efektov.

Vďaka inovatívnemu prístupu, nadšenie a obrovské zapálenosť vytvorili v roku 1985 rackový delay TC 2290, ktorý si okamžite získal ohlas väčšiny nahrávacích štúdií po celom svete. V súčasnej dobe má spoločnosť obrovskú ponuku tých najlepších efektov, multiefektov a zvukových procesorov - ako podlahového, tak rackového typu.

Dánska spoločnosť TC Electronic, známa svojimi inštrumentálnymi efekty pre basgitaristov, gitaristov a hudobných producentov, sa stala kultovou spoločnosťou a medzi jej používateľmi a podporovateľmi nájdeme velikánmi z celého hudobného sveta, medzi ktoré stoja zato spomenúť napr: Andreas Kisser (Sepultura), Andy Summers ( The Police), Brent Hinds a Bill Kelliher (Mastodon), Paul Gilbert (Mr. Big), David Gilmour (Pink Floyd), Brian May (Queen), James "Munky" Shaffer a Brian "Head" Welch (Korn), John Petrucci (Dream Theater). Zoznam umelcov spojených so značkou TC Electronic je rovnako dlhý, ako je žánrovo rozmanitý.

Všetky produkty od TC Electronic nájdete TU

Paul Gilbert a jeho signature overdrive TC Electronic MojoMojo Paul Gilbert Edition

Gitarové a basgitarové efekty

Je viac než pravdepodobné, že krabičky od TC Electronic majú alebo mali vo vašom pedalboardu svoje miesto a ak je v ňom stále dostatok priestoru, stojí za to ho doplniť. Ak sa však ešte len začínate orientovať vo svete prémiových efektov, TC Electronic je značkou, ktorú stojí za to viesť na zreteli. Efektový vesmír TC Electronic a možnosti využitia ich efektov sú nekonečné a vyberie si naozaj každý. TC Electronic ponúka všetko od lacnejších efektov až po prémiové kúsky, ktoré nechýba ani v pedalboardu svetových velikánov, z ktorých sa mnohí podieľali na ich vývoji alebo sa jedná o modely, ktoré im boli vytvorené priamo na mieru. Takmer každý muzikant má svoje hudobné vzory, ktorých zvuk viac či menej profiluje do svojho originálneho zvuku, alebo sa snaží čo najviac priblížiť soundu svojich idolov. Či už sa inšpirujete zvukom niektorého z nich alebo chcete ozvláštniť svoj plne autentický sound - Efekty od TC Electronic zvládnu všetko.

V ponuke máme všetky typy efektov a všemožných vychytávok, ktoré poznáte, a navyše vo viacerých rôznych prevedení podľa vašich preferencií, žánrov, ovládateľnosti, použitých technológiách, spôsobu prenosu signálu (analog / digital), ceny a ďalších kritérií. Jedná sa najmä o efekty typu Reverb, Echo, Delay, Chorus, Flanger, Phaser, Vibrato, Octaver, dubléra, Overdrive, Fuzz, Distortion, Booster, Looper, Kompresor, Noise Gate, Auto Swell, Shimmer, Harmonizer, Rotary, Shifter.

Všetky gitarové efekty TC Electronic nájdete tu

Efekty za veľmi prívetivé ceny

Z lacnejších efektov okolo 40 euro si u nás vyberiete napr. Skysurfer Reverb, Cinders Overdrive, Afterglow Chorus, Grand Magus Distortion a mnoho ďalších. Prívetivá cena u tejto triedy rozhodne neznamená horšiu kvalitu. Tieto efekty sú konštruované jednoducho a neobsahujú technológie, ktorými disponujú drahšie a prémioví kolegovia, avšak svoj účel spĺňajú nad očakávania. Mnohé gitarové efekty tejto kategórie majú analógový obvod bucket-brigade a samozrejmosťou je skutočný bypass, ktorý chráni váš signál.

Technológia MASH a TonePrint

Ďalšou kategóriou sú efekty s technológiami MASH a TonePrint. Technológia MASH pracuje podobne ako expression pedal, ktorý v tomto prípade ovládate pomocou hlavného spínača. Prepínač obsahuje špeciálne tlačidlo s magnetickým indukčným senzorom, ktorý okrem bežnej funkcie zapnutia a vypnutia dokáže rozpoznať tlak až 10 kg. V praxi túto funkciu aktivujete stlačením a podržaním hlavného prepínače, ktorým moduluje priradený parameter.

Pomocou funkcie TonePrint môžete detailne editovať parametre efektov a vedľa klasických ovládacích panelov môžete vytvárať nekonečné možnosti a množstvo zvukov prostredníctvom iOS, Android, PC a Mac, ktoré do vášho efektu jednoducho teleportuje. TonePrint mnohokrát obsahuje už prednastavené presetmi, na ktorých pracovali svetoví slávni gitaristi, producenti a umelci. TonePrint neustále prechádza radom aktualizácií. Týmito technológiami sú vybavené napr. Hall Of Fame Reverb 2, Hall Of Fame Reverb 2 X4, Flashback 2, Flashback 2 X4 Delay, Pipeline Tap Tremolo a mnoho ďalších.

Všetky gitarové efekty TC Electronic nájdete tu

Odkaz na ikonické zvuky minulého storočia

Ďalšie segment ponúka efekty, ktoré sa odvolávajú na legendárny zvuky, ktoré stáli pri zrode žánrov alebo boli použité v ikonických nahrávkach a doskách z éry minulého storočia. Tieto efekty odkazujú na svoje staršie predchodcu. Jedná sa napr o JUNE-60 V2, Vibraclone Rotary, Tube Pilot Overdrive, 3RD Dimension Chorus a ďalšie.

Multiefekty

V našej ponuke nechýbajú ani legendárne multiefekty ako napr. Osvedčený TC Electronic G-System a mladší TC Electronic Nova System.

Všetky gitarové efekty TC Electonic nájdete tu

Basgitarové zosilňovače a reproboxy

Spoločnosť TC Electronic má svoje miesto aj na poli basgitarových zosilňovačov a reproboxov. Rovnako ako u veľkej časti elektroniky dochádza k zmenšovaniu produktov, poslednou dobou nadobúdajú na popularite malé basgitarové zosilňovače, ktoré sa zmestia takmer kamkoľvek, bez toho aby bola ochudobnená kvalita zvuku. Tieto zosilňovače navyše vierohodne simulujú zvuk legendárnych elektrónkových zosilňovačov. V danej rade si môžete vybrať z mnohých výkonov. V ponuke máme základnú radu BAM: BAM200, BQ: BQ250, BQ500, BH: BH250, BH550, BH800. TC Electronic má v ponuke aj klasické zosilňovače, z ktorých je najznámejšia 1600W vlajková loď TC Electronic Blacksmith. Za zmienku stojí tiež basgitarový predzosilňovač SpectraDrive.

Kvalitný zosilňovač sa nezaobíde bez kvalitného reproboxu čo spoločnosť TC Electronic rozhodne nezabudla. Reprobox RS115 je vysoko výkonný 400w reprobox, ktorý využijete kdekoľvek. Pokiaľ by bolo 400W príliš, čaká na vás praktický reprobox BC208 s polovičným výkonom.

Všetky basgitarové zosilňovače TC Electronic nájdete tu

Všetky basgitarové reproboxy TC Electronic nájdete tu

 

Štúdio a ozvučenie:

Štúdiové vybavenie je ďalšie pole pôsobnosti, na ktorom spoločnosť TC Electronic žne úspech. Bratia Rishøjovi predsa len na tejto oblasti postavili základy svojej firmy a úspechu. V ponuke máme len to najlepšie ako napr. Rackový reverb procesor M3000, efektový procesor M100. Ďalej tiež efektové procesory, ktoré skvele spolupracujú s vašim DAW softvérom ako napr. Delay TC2290-DT, chorus / Flanger TC1210-DT, reverb TC8210-DT, kompresor TC Electronic PEQ 3000-DT a ďalšie.

Všetky štúdiové procesory a efekty TC Electronic  nájdete tu